Towarzystwo im. Hipolita Cegielskiego
Rekomendacje Najlepszy w Polsce samorząd Najlepszy w Polsce samorząd kupon konkursowy produkty kupon konkursowy usługi Pałac Mierzęcin Europartner Polski Cukier KREISEL Polska Spółka Gazownictwa Herbapl S.A. POZNAŃ SAMORZĄD WOJEWÓDZTWA WIELKOPOLSKIEGO ATANER Spółdzielcza Grupa Bankowa

Szczegóły firmy

logo firmy

Krajowa Spółka Cukrowa S.A. w Toruniu,Oddział "Cukrownia Lublin"Fabryka Cukierków " Pszczółka"

ul. Krochmalna 13
20-950 Lublin
Tel.: + 48 081 46 32 200
Fax: + 48 081 46 32 200
e-mail: lublin.pszczolka@polski-cukier.pl
WWW: www.fcpszczolka.pl


Fabryka Cukierków Pszczółka jest producentem karmelków twardych i nadziewanych, znanych i cenionych od lat przez konsumentów w całym kraju.

Pszczółka to zakład o bogatym doświadczeniu. Powstał w 1952 roku, a od 1961 roku funkcjonuje w ramach Cukrowni Lublin, stanowiącej obecnie Oddział Krajowej Spółki Cukrowej S.A. W ciągu ponad półwiecza smak jego słodkich wyrobów poznało kilka pokoleń Polaków. Pszczółka wytwarzała je w oparciu o własne receptury, łączące w sobie tradycję ze zmieniającymi się preferencjami klientów. Efektowne i nowoczesne opakowania oraz różnorodność smaków są dodatkowym atutem produktów fabryki. Oferta obejmuje szeroki asortyment karmelków sprzedawanych w zróżnicowanych, atrakcyjnych opakowaniach.

Są wśród nich tradycyjne Kukułki, znane i cenione Raczki, popularne landrynki oraz wiele innych cukierków miętowych i owocowych.

Wychodząc naprzeciw wyzwaniom rynku, zakład nieustannie poszerza swoja ofertę. W 1977 roku jako pierwszy wprowadził na polski rynek cukierki musujące Musss...nagrodzone w Konsumenckim Konkursie Jakości Produktów certyfikatem Dobre bo polskie.

W 2000 r na rynku pojawiły się Jogusie z nadzieniem mlecznym, które wyznaczyły nową linie smakową w karmelkach, będąca doskonałym połączeniem owoców i mleka. Produkt spotkał się z bardzo dobrym przyjęciem ze strony klientów i został uhonorowany godłem promocyjnym Agropolska. Najnowszym wyrobem Pszczółki są cukierki Miętowe Lubelskie z Czekoladą, wyróżnione nagroda główną w konkursie Wojewódzki Lider Smaku 2006. W trosce o jakość wyrobów i zadowolenie konsumentów Fabryka Cukierków Pszczółka wdrożyła w 2003r roku Zintegrowany System Zarządzania Jakością według normy ISO 9001:2000 i HACCP.

W 2007 roku System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000:2005. Mając na uwadze ciągłe doskonalenie wyrobów a tym samym utrzymanie wysokiego poziomu jakości w 2007 r FC Pszczółka uruchomiła nowa linię do produkcji karmelków w zakładzie produkcyjnym w Opolu Lubelskim.


Witryna, na której się znalazłeś wykorzystuje pliki cookies, dalsze korzystanie z niej oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

Tak, rozumiem